MU242-kassaskåp

Säkerhet på hotell

När man är ute och reser har man behov av att förvara sina ägodelar på ett säkert sätt. Idag är det ofta standard med kassaskåp på hotell. En del har ett stort skåp nere i receptionen, eller på kontoret, men många har mindre kassaskåp från esafe inne på rummen.

MU242-kassaskåpNär man bokar in måste man ibland säga ifrån om att man vill ha kassaskåp på hotell, men för det mesta är det helt enkelt en del av möblemanget i rummet. En del skåp från esafe öppnar man med en nyckel, medan andra har en kombination. Varje gäst kan göra sin egen kombination, vilket ger en ökad säkerhet. I tillägg har många hotellvakter eller kameror, ofta helt enkelt för att avskräcka eventuella tjuvar.

Man ska se till att utnyttja ett kassaskåp på hotell, och inte bära omkring värdesaker i onödan. Till exempel pass, extra pengar och annat som man inte vill bli av med. Speciellt om man reser till turistområden, dessa brukar dra till sig ficktjuvar som en magnet. Esafe har tänkt på allt när det kommer till säker förvaring för hotellgäster, och även på andra ställen.

Faktum är att det inte bara är på hotell som man behöver ett kassaskåp. I dagens läge har många valt att installera ett kassaskåp från esafe hemma också. Man behöver inte vara så väldigt rik, eller ha många smycken, för att det ska löna sig att låsa in dem ordentligt. Många skåp skyddar innehållet mot eld och vatten också, förutom inbrott. Det är ganska vanligt att installera det i en garderob eller bakom en tavla, eller också i golvet, gärna med bultar som verkligen låser fast det.

Även kassaskåp på hotell sitter ofta inne i garderoben. Det ska vara svårt för eventuella tjuvar att komma åt värdesakerna. Ju längre tid det tar för dem att hitta och öppna skåpet, desto större chans har man att någon överraskar och avbryter dem innan de är färdiga. Esafe har tagit fasta på detta och säljer skåp som passar på olika ställen.

Faktum är att bra kassaskåp kommer i olika storlekar, allt beroende på var man ska ha dem och vad man ska förvara i dem. Även om man kanske inte har så många saker kan de vara skrymmande. Ibland vill man kunna låsa in dokumentpärmar, statyer eller skålar, förutom pengar och smycken. Då måste man se till att golvet är starkt nog. För de flesta räcker det dock med ett lite mindre kassaskåp.