Mu361-hotellfrukost

Att välja hotell i Stockholm

Stockholm är alltid fullt av besökare, både vanliga turister och de som kommer hit för jobbet. Beroende på vad man ska göra, brukar man antingen välja ett hotell inne i centrum eller någonstans i periferin. Vissa områden är mer populära än andra, och man har också stor variation i priser.

Mu361-hotellfrukostEtt område som fungerar bra för de flesta är runt Hamngatan. Det är fullt med affärer, restauranger, kultur och allt annat man kan önska. Hotell Kungsträdgården i Stockholm ligger i närheten och är alldeles nytt. Det vill säga, tidigare hade man kontor här men det har nu renoverats och förvandlats till ett trevligt litet hotell.

Egentligen är inte Hotell Kungsträdgården i Stockholm så litet, man har 98 rum. Alla är dekorerade i sin egen speciella stil, även om man håller sig till ett gustavianskt tema. Man kan välja om man vill ha ett rum som vetter mot Kungsträdgården eller mot den unika innergården i oika etager. Själva byggnaden är från 1700-talet, så den lite äldre stilen på rummen passar bra ihop med huset. Eftersom allt är nytt kan man samtidigt njuta av alla moderniteter man inkluderat.

Hotell Kungsträdgården i Stockholm i närheten av Hamngatan har också en gym och relaxavdelning, precis vad man behöver efter en lång dag på stan. Man har ett speciellt avtal med Sturebadet SPA om man vill ha lite djupare behandlingar och massage. Med det concierge team man har på hotellet kan man planera och få information om det mesta. Målet är att ge alla gäster en personlig behandling så vistelsen verkligen blir trivsam.

Man behöver nästan inte mycket mer än Hamngatan om man vill gå ut och göra shopping i staden. Förutom alla butiker som ligger på och runt omkring gatan har man det Nordiska Kompaniet, NK. Detta stora komplex öppnades redan 1915, och var från början inriktad på mode och lyx. NK har hela tiden strävat efter att hålla sig ett steg före, bland annat var det här som Barbie introducerades till julen 1962. Idag har man ett stort varuhus där avdelningarna drivs av fristående bolag.

Så Hotell Kungsträdgården i Stockholm är ett bra val för ett besök i huvudstaden. Det ligger nära Hamngatan och allt vad det innebär. Samtidigt är det lätt att ta sig runt, både tunnelbanan och bussar passerar här om man inte känner för att promenera. De allra flesta trivs med ett fridfullt hotell för en god natts sömn, men nära all underhållning.