Resa till Italien med solgaranti

Ett av de mest spännande länder som finns är Italien, här kan man se och uppleva så mycket att det aldrig tar slut. Jag har redan varit här flera gånger, men varje gång så ser jag en ny sida av landet. Något som är riktigt skönt är att det nästan alltid är sol, och inte bara på sommaren. Faktum är att det kan bli lite väl mycket sol och varmt under juli och augusti, jag brukar försöka vänta tills den värsta hettan är över för att resa dit.

296-5-sol-italienDet finns många historiska platser att besöka i Italien, bland annat i Rom. Jag skulle gärna vilja åka tillbaka dit och se allting en gång till, men nästa gång tror jag det blir en lite annorlunda semester. Vi är ett gäng som har tränat tillsammans under vintern och våren, först inne på gymmet och nu ute i friska luften. Det ska nämligen bli en aktiv semester i år, så vi har övat upp vår teknik på att cykla.

Eftersom det är första gången vi gör något liknande tänkte vi boka in en gruppresa. Francetours.se erbjuder spännande cykelresor till Italien för den som gillar actionfyllda semestrar. De är väl organiserade och känner verkligen till landet. Efter en lång dag i sadeln är det skönt att slippa tänka på middag och logi, utan allt är ju redan ordnat. Deras turer brukar alltid gå genom vackra landskap och de hotell eller små pensionat de väljer är trevliga. Man vill ju ha en chans att lära känna lokalbefolkningen också, även om det kan bli lite svårare när vi redan är ett gäng med kompisar. Hitta mer information på http://www.francetours.se.

Men det där med solgaranti är inte bara för att Italien är välsignat med ett varmt klimat. Vissa delar av landet har haft svårare att dra till sig turister, så därför har de tagit till lite annorlunda metoder. Expressen skriver här om solgaranti i Italien. Ganska smart egentligen- alla vinner ju på det.

Men när vi ska till Italien på vår cykelresa så kommer det helt säkert att vara solsken varje dag, för det har vi beställt. Lite vind får det gärna vara också, så att det blir ännu skönare att cyklar. Fast det spelar inte så stor roll för vi har investerat i kepsar och solskyddskrämer, samt flera par tajta cykelshorts. Tanken är ju den att vi ska njuta av landet, vilket också är anledningen till att vi legat i träning i flera månader. att cykla är ju inte riktigt det samma som att jogga eller spela innebandy.

Just Italien kan vara en utmaning att cykla i eftersom de har så många kullar och berg. Men det finns fina cykelrutter som inte alls är så tunga, vilket vi försäkrat oss om redan när vi bokade in resan. De sa ingenting om solgaranti, men det förmodar jag att det blir en hel del av. Italien är ju trots allt känt för alla sina soldagar, även om det gärna får regna någon natt när vi redan är i vårt logi.

På mina tidigare resor till Italien har jag märkt att lokalbefolkningen ofta tar sig en tupplur när solen skiner som mest. Egentligen tror jag det är en vana som de alltid följer, att sova eller vila sig lite efter lunchen. Eftersom man äter så sent som klockan 13 så blir det helt naturligt att stanna inne någon timme extra. Undrar om vi också kommer att ta oss en tupplur efter lunch eller om det blir cykling hela dagen? Jag är säker på att det kommer att finnas tid för att en paus då och då, och framför allt efter måltiderna. Vi ser verkligen fram emot vår soliga Italien resa.