Härliga oljor för en komplett  hudvård

Människor har i flera tusen år vänt sig till naturen för läkemedel och skönhetsprodukter, något som många av oss har börjat gå tillbaka till nu för tiden. Egentligen är det konstigt att vi var tvungna att gå igenom en fas med kemikalier och onaturliga ämnen bara för att vända oss till naturen igen. I alla fall kan det verka så när man ser vilket uppsving naturliga produkter har fått de senaste åren. Allt fler väljer att äta organiskt, och de flesta har minst en vegetarian eller vegan i vänskapskretsen. Många satsar också på hälsan genom att motionera regelbundet.

324-5-skonhetsoljaNär man slår allt samman så blir det en riktigt sund livsstil, något som gynnar oss alla. Själv har jag också börjat så smått, med lite bättre val i vardagen. Mer grönsaker och frukt, och framför allt så satsar jag på ekologiskt. Det känns bra att inte stoppa så mycket gifter i kroppen, och målet är att bara äta bra. Men samtidigt så har jag också börjat tänka lite mer på hudvårdsprodukter och liknanden, det är ju också saker som går in i huden och därmed kroppen.

Vare sig det handlar om mat eller skönhetsprodukter så är oljor bra att ha. Det finns en rad med olika sorter, alla med sin alldeles speciella karaktär och smak. En del oljor kommer från fjärran länder, från träd eller buskar som bara växer i vissa områden på jorden. Andra är utvunna från lokala produkter, eller i alla fall närliggande europeiska länder. Härlig mandelolja har ett antal olika användningsområden.

Oljor kan användas både i matlagningen och lite senare som dressing. En del är det bäst att inte värma upp, för då förlorar de en stor del av sina goda egenskaper. Men andra kan man gärna använda istället för smör vid stekning till exempel. Jag tycker om att smälla ihop en stor wokad gryta med olika grönsaker och lite god olja, det är ett härligt alternativ till korv och pommes frites.

Men sedan finns det ju alla oljor som mest är till för att ge kroppen det där lilla extra, ett tillskott som ger energi eller andra fördelar. Många gånger är det lättare för kroppen att tillgodogöra sig dessa ämnen när de kommer i form av en olja. Läs mer här om vad oregano olja kan göra för dig. Jag har provat på den och det är verkligen intressant.

Men så var det ju hudvården då, något som alla är mycket intresserade av. Jag läste en undersökning om hur många timmar varje person tillbringar i badrummet eller med att göra sig vacker- och det var bra mycket tid! Om sanningen ska fram så är vi nog lite fåfänga till mans, man vill ju visa fram sig från sin bästa sida. Men det handlar också om att trivas med sig själv, att må bra.

Med alla de skönhetsoljor och naturprodukter som finns på marknaden idag så finns det ingen anledning till att smörja in sig med giftiga kemikalier. Jag satsar helhjärtat på att bli sundare, och detta inkluderar också skönhetsprodukter. Det som är så intressant är ju att det verkligen fungerar, man blir både ren och snygg av att använda dessa oljor och andra produkter. Jag kanske hade tvekat om de inte hade varit så bra, men om man möjlighet att gå naturligt så är ju det bättre. I den här artikeln skriver Expressen om den nya populära oljan för skönhet.

Just oljor är bra för de går djupt in i huden på kort tid, jag brukar alltid smörja in mig riktigt ordentligt efter kvällsduschen, då har jag mer tid och kan verkligen ta hand om min hud. Sedan finns det ju bra oljor för håret också, de sparar jag till fredagskvällen när jag gör en inpackning i mitt hemma-spa. Ja, egentligen så är det ju bara samma gamla badrum, men jag har inrett det lite fint. Köpt nya lampor och ställt in ett par krukväxter, och sedan är det bara att fylla badkaret, tända några ljus och slappna av.

Att ta hand om sig själv och varva ner emellanåt är viktigt, det gör att man orkar med vardagen så mycket bättre. Det finns naturliga produkter och oljor som bidrar till att man blir lugn och rofylld. Sedan kan det vara läge för andra dofter eller kryddor som ger en mer energi och sätter igång livsandarna.

Jag tycker det är roligt att experimentera med olika skönhetsoljor, och har nu kommit fram till vilka jag tycker bäst om. Det samma gäller alla ekologiska produkter och oljor som man kan använda i köket, jag har en hel rad med små intressanta flaskor. Just oljor är ett speciellt sätt att utnyttja dessa örter och växter, de kommer till sin rätt på ett helt nytt sätt. Alla borde pröva på naturliga oljor för skönhetsvård eller matlagning, man blir glatt överraskad!