Bra leksaker på resan

När jag fick barn insåg jag snabbt att det gäller att ha bra leksaker på resan för att de små liven skall vara nöjda med livet även när de måste åka flygplan, buss, tåg eller bil. Det är ju trots allt så att de snabbt förlorar intresset för att exempelvis sitta still eller vill byta leksaker ofta om de inte är intressanta nog.

196-5-bra-leksaker-pa-resanI en värld där det finns många farliga kemikalier och andra saker som våra små kan utsättas för är jag dock i alla fall ibland orolig över vad mina barn får i sig eller kommer i kontakt med när de är ute på äventyr, leker och hoppar. Jag är som de allra flesta föräldrar helt enkelt mån om att de enbart får ha det bästa möjliga omkring sig och detta gäller särskilt leksaker.

Att hitta mjuka gosedjur som är ekologiskt framtagna har därför varit ett av mitt och min mans mål och nu har vi faktiskt hittat en bra plats att göra detta. LOVeLLYs leksaker är ekologiska och fria från gifter som kan skada barnets lilla kropp och det är den största anledning till att vi allra oftast väljer att handla från just den butiken. Som tur är tycker i alla fall jag att det verkar som att allt fler människor och föräldrar tar ett större och större intresse i just detta och därför dyker hela tiden upp fler företag upp på marknaden.

Jag tycker likt många andra att det kan vara svårt att veta vilket företag som är bäst att handla ifrån men jag har lärt mig ett par knep på vägen. De viktigaste har jag listat här – kanske hittar du något som du håller med om och därför väljer att prova själv nästa gång du skall shoppa något till barnen – eller dig själv.

Bra knep för att välja rätt företag för barnprodukter

  • Gör egna efterforskningar på nätet. Jag har hittat massor av rekommendationer i bloggar och på andra ställen och i den stora majoriteten av fallen har de hjälpt mig oerhört i mitt val av produkter till barnen. Bra leksaker på resan är något jag älskar att leta efter på nätet – för att ta ett exempel på hur jag gillar att fynda online.
  • Kolla alltid vad som gäller om du mot förmodan skulle vara missnöjd med en produkt du köpt. Det värsta jag vet är att handla något och sedan upptäcka att det till exempel kostar pengar att returnera varan om jag inte vill ha den. Därför ser jag numera alltid till att kolla upp alla regler och villkor i förväg.

Jag och min man har oftast val flyg när vi rest med barnen, mycket eftersom det helt enkelt är ett effektivt sätt att ta sig från en punkt till en annan utan att det kräver alltför mycket tålamod från barnens sida – och vår. Att ha bra leksaker på resan är bara en av de faktorer som spelar in när det kommer till att lyckas på vägen tycker jag – saker som att välja flyg som går en smart tid på dagen och att ha transporter bokade från flygplats till hotell är andra saker jag verkligen kan rekommendera.

Flygbolagen gör en hel del för att barnfamiljer skall välja just dem för sin resa har jag märkt. Ett av de bästa exemplen på detta var något jag nyligen läste om. Aftonbladet skriver om hur även nallen nu skall checkas in på flygplanet och detta var något jag verkligen föll för. Det är ju trots allt oerhört gulligt, tycker jag i alla fall.

Ja att resa med barnen och familjen i allmänhet är verkligen något jag gillar. Vi försöker att packa lätt och välja bra produkter att ha med oss. Att tänka miljövänligt, även om man väljer flyget, är ju faktiskt något som angår oss alla. Många säger till mig att en människa ju inte spelar någon roll men jag är faktiskt beredd att inte hålla med eftersom det är ett faktum att om varje människa gör något litet så blir det i slutändan en stor effekt ändå. Med andra ord – bra leksaker på resan må bara vara ett litet steg men det kan så som jag ser det bli mycket betydelsefullt i längden.